15.4.2024. 18:17
1
Doktorica prijetila šefu kliničkog centra u Zagrebu: "Crknite, Hercegovci"
FOTO: unsplash/ilustracija
Doktorica (46) je dobila zabranu pristupa Kliničkom bolničkom centru Zagreb nakon što je prijetila njenom direktoru Anti Ćorušiću, te još jednom doktoru.

Zabranu joj je izrekao Županijski sud u Zagrebu odbivši zahtjev tužilaštva da joj se odredi istražni zatvor.

Prijavljena je za prijetnju koju je poslala u poruci na adresu elektronske pošte bolnice. Bolnička pravna služba zaključila je da se zaista radi o ozbiljnom krivičnom djelu, pa je sve prijavljeno policiji.

Kriminalističkim istraživanjem, tokom kojeg je osumnjičena doktorica i ispitana, zaključeno je kako ima dovoljno dokaza protiv nje. Prijetnje su, kako proizlazi iz prijave, rezultat njene frustracije što već treći put nije dobila željenu specijalizaciju.

Nije je dobila iako je svojevremeno radila na Rebru, a imala je, uvjerena je i najbolje kvalifikacije. Razlog je, posumnjala je ona, bila njezina narodnost, budući da se izjašnjavala kao Srpkinja.

Bijesna zbog svega što se dogodilo poslala je poruku KBC-u Rebro. U njoj se okomila na jednog doktora, te direktora Ćorušića.

"Crknite Hercegovci" i "P…. vam m……. ustaška", bili su dijelovi njene poruke zbog kojih je sada dobila zabranu približavanja KBC-u Zagreb i njegovim doktorima, prenosi N1.

Hrvatska
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.