24.4.2024. 14:49
0
Brnabić: Usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju
Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je u srijedu da će se truditi nastavi dijalog sa srbijanskom opozicijom, te dodala da na taj način vladajući potvrđuju kako im je nacionalni interes Srbije na prvom mjestu.

"Treba probati napraviti konsenzus bez obzira na političke razlike. Teški su dani, usred smo oluje, vjetrovi s raznih strana udaraju u Srbiju", rekla je Brnabić te dodala da je potrebna unutrašnja stabilnost u najširem mogućem spektru.

Ona je rekla da joj nije cilj ocrniti cijelu opoziciju i zahvalila onima koji su došli na dijalog i bili spremni dogovoriti se, jer se tako, istaknula je, smanjuje tenzija u društvu.

Zahvalila je i doskorašnjem predsjedniku Narodne stranke i nekadašnjem predsjedniku Opće skupštine Ujedinjenih naroda Vuku Jeremiću što se ponudio pomoći oko rezolucije o genocidu u Srebrenici, iako se, kako je istaknula, razlikuju u milion političkih pitanja.

Govoreći o usvajanju izmjene zakona o lokalnim izborima, ona je navela da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelirao na vladajuće stranke da se napravi kompromis s opozicijom i usvoji sve što se može usvojiti, prenosi Beta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.