16.5.2024. 10:36
0
Vlada Republike Hrvatske dodijelila novčanu nagradu predstavniku na Eurosongu: Evo koliki iznos će dobiti Baby Lasagna
FOTO: Screenshot
Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici dodijelila Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna, novčanu nagradu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu.

Premijer Andrej Plenković čestitao je Baby Lasagni na fascinantnom uspjehu na nedavno održanom Eurosongu.

- To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na pjesmi Eurovizije, od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, dakle od onog uspjeha Grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Eurovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspjeh i mi mu iskreno zahvaljujemo, rekao je Plenković.

- Zahvaljujemo i gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, svim sugrađanima i sugrađankama koji su ga došli pozdraviti i čestitati mu, kao i gradu Umagu. Bili su to prekrasni trenutci jednog zaista sjajnog mladoga čovjeka i njegovog tima i želimo mu puno puno uspjeha u daljnoj karijeri, dodao je.

Vlada je Baby Lasagni za uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu koju su on i njegova pjesma donijeli Hrvatskoj, dodijelila novčanu nagradu od 50.000 eura.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.