25.5.2024. 9:47
1
Vučić: Crna Gora nikad neće usvojiti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, njihovo ponašanje mi je bilo...
FOTO: screenshot
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je tokom sinoćnjeg gostovanja na TV Prvoj izglasavanje Rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

"Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to, misleći kako će time kupiti dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to zaboraviti", uvjeren je Vučić.

"Evo unaprijed vam kažem i spreman sam se izviniti ako ne bude tako i najsretniji bih bio da se izvinim, ali, nažalost, neće biti potrebe", nastavio je. Istaknuo je kako mu "je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore" oko Rezolucije o Srebrenici.

"Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću (crnogorskom premijeru) da me ne moraju folirati, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni", poručio je srpski predsjednik, prenosi Nova.rs.

Naveo je da ga je "teže pogodila Sjeverna Makedonija".

"Najviše sam uložio u odnose s našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me zbog našeg naroda", zaključio je.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.