29.5.2024. 22:25
0
Kosovska policija uhapsila Vulinovog saradnika zbog 'krađe identiteta'
Kosovska policija uhapsila je u ranim popodnevnim satima jednu osobu u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta.

Riječ je o muškarcu sa inicijalima M. K.

Vijest je za KoSSev večeras potvrdio zamjenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Iz policije navode da su imali informaciju o mogućem izvršenju krivičnog dela krađa identiteta, te da su ga službenici redovne jedinice KP danas zaustavili na teritoriji opštine Leposavić, a potom i uhapsili.

„Ova osoba ima dva identiteta – jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju“, kazao je za KoSSev zamjenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Određeno mu je dvodnevno zadržavanje.

Policija je ujedno izvršila pretres kuće ove osobe u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, gdje je pronašla i zaplijenila dokazni materijal, naveo je za KoSSev Eljšani bez preciziranja šta je tačno zaplijenjeno.

Iako se za sada tereti zvanično za krađu tuđeg identiteta, Eljšani navodi da postoji mogućnost da će krivično delo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

„Sumnja se da je uzeo nečije podatke, ali videćemo, ukoliko nije to, promijeniće se kvalifikacija krivičnog dela“, naveo je.

M. K. je više godina bio angažovan u Mreži „Most“ na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže. Također važi i za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM, Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokreta Socijalista.

U vrijeme kada je Vulin upravljao Kancelarijom za KiM, M. K je na terenu je bio zadužen za odnose sa medijima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.