9.10.2015. 9:50
3
„Moja godišnja plata je 53.000 KM, previše – ne previše, da li bi tebi bilo previše?!”
Za Source.ba portal je govorio direktor Fonda za izgradnju stanova Kantona Sarajevo, Fuad Damadžić, čije se ime pronašlo na nedavnom spisku direktorskih plata kada su u pitanju javna preduzeća u Kantonu Sarajevu.
Za Source.ba portal je govorio direktor Fonda za izgradnju stanova Kantona Sarajevo, Fuad Damadžić, čije se ime pronašlo na nedavnom spisku direktorskih plata kada su u pitanju javna preduzeća u Kantonu Sarajevu.

U drugom dijelu intervjua bilo je govora o tome koliko Kanton Sarajevo i Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova zarade prilikom izgradnje stanova za mlade, te za koliko novca se isti ti stanovi kasnije nude mladima u KS.

Bilo je govora o listi plata direktora javnih preduzeća u KS koja se ovih dana pojavila u bh. medijima. Direktor Fonda za izgradnju stanova Kantona Sarajevo, Fuad Damadžić, ima godišnju platu od 53.690 KM. Ujedno smo ga upitali i za godišnja primanja Dževada Kadribegovića, direktora Kantonalnog stambenog fonda, koji je rekorder sa 115.000 KM. Na kraju je bilo govora o pripadnosti nekoj političkoj strukturi.

Do 2013. godine, Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova izgradio je i uselio preko 3.000 stambenih jedinica i veliki broj poslovnih prostora. Kantonalni fond za izgradnju stanova, kako je i sam Čedomir Lukić naveo, nudi opciju da aplikanti koji ostvare pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uvjetima plate 30 posto ukupne cijene stana, dok ostatak plaćaju u ratama (od 60 do 80 jednakih rata), bez kamata.

Podsjećanja radi, zahtjeve sa snimanjima intervjua smo poslali na još nekoliko adresa, ali još uvijek nismo dobili nikakve povratne informacije.

Zahtjeve smo poslali na sljedeće adrese:

- Nedim Hrelja, direktor JU"Apoteke" Sarajevo (godišnja primanja 61.349 KM)
- Selim Babić, direktor KJKP "Park" Sarajevo (godišnja primanja 52.337 KM)
- Dževad Kadribegović, direktor Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo (rekordna godišnja primanja u iznosu od 115.000 KM)

Osim Fuada Damadžića (Fond za izgradnju stanova Kantona Sarajevo) s kojim smo snimili intervju, odgovor smo jedino dobili iz Zavoda za javno zdravstvo KS. Iz spomenutog zavoda smo dobili samo odgovor da oni nisu javno preduzeće, te da direktorica Zavoda, Snježana Balta, nema vremena za snimanje intervjua. Inače, Snježana Balta ima godišnja primanja u iznosu od 60.079 KM.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montaža: Ermin Ljumić

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.