13.10.2015. 17:21
0
Premijer Holandije pozvao Ruse da učestvuju u istrazi oko rušenja aviona Malaysia Airlinesa
Holandski premijer Mark Rutte pozvao je Rusiju da u potpunosti sarađuje u krivičnoj istrazi obaranja aviona Malaysia Airlinesa na letu 17.

Komentirajući po prvi put konačni izvještaj Holandskog odbora za sigurnost koji je zaključio da je avion oboren projektilom Buk kada je ubijeno svih 298 ljudi, Rutte je izjavio u utorak da je ključni priopritet "sada ući u trag i krivično goniti počinioce", prenosi AP. 

Kazao je da je izvještaj Holandskog odbora za sigurnost "novi element u nesumnjivo bitnom građevinskom bloku" u međunarodnoj krivičnoj istrazi koju su predvodili holandski tužioci i detektivi.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.