13.10.2015. 22:04
1
Zaletio se na ljude na stanici, izašao iz auta i počeo ih bosti nožem
Napetosti između Izraela i Palestinaca dosegnule su vrhunac kada je izvršeno više napada u Jeruzalemu i centralnom gradu Raanani, u kojima su ubijene najmanje dvije osobe, a ranjeno je više od 20, javljaju svjetski mediji.

Prvo je zabilježen napad nožem u Raanani, u kojemu je jedan Izraelac lakše povrijeđen, a nakon njega su uslijedila dva odvojena napada u Jeruzalemu, pa onda još jedan u Raanani.

Dvojica napadača otvorila su vatru i izbola putnike u autobusu u Jeruzalemu. Pritom je ubijena jedna osoba, a povrijeđeno je pet. Policija je jednog napadača ubila, a drugog je uhapsila.

U drugom napadu u Jeruzalemu, koji se dogodio gotovo istovremeno, napadač se zaletio vozilom u ljude na autobusnoj stanici, a zatim ih počeo bosti nožem. Jedna osoba je ubijena, a nekoliko je povrijeđeno.

U drugom incidentu u Raanani ranjeno je četvero ljudi.

(Nedim Pobrić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.