30.10.2015. 14:02
0
Ubica namamio Muhameda plišanom igračkom, potom ga silovao i ubio
Izbjeglica iz BiH četvergodišnji dječak Muhamed Januzi je jučer pronađen mrtav nakon otmice koja se dogodila 1. oktobra.

Prethodno je bila ponuđena nagrada od 20.000 eura onome ko ima neke informacije o otetom migrantu Muhamedu. Međutim, njemačka policija saopćila je tužnu vijest da je dječak pronađen mrtav u gepeku automobila, nakon što je prethodno uhapšen otmičar, prenosi Bild. 

"Tijelo dječaka pokazuje da je smrt nastupila prije nekoliko dana", rekao je javni tužitelj Michael von Hagen.

Ubica Silvio S. (32) je policajce odveo do skrovišta. 

Ubica dječaka namamio plišanom igračkom

Dječakova majka Aldiana Januzi je 1. oktobra otišla do zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu skrb (LaGeSo) u Berlinu kako bi podigla socijalnu pomoć, a otmičar je iskoristio situaciju i oteo dječaka, s obzirom da se ispred Zavoda nalazila gomila ljudi.

Njemačka policija gotovo mjesec dana intenzivno je tragala za Muhamedom, pošto je otet u Berlinu ispred zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu zaštitu gdje je došao u pratnji majke Aldijane, sestre Meline i brata Kevina.


Majka Aldijana, sestra Melina, brat Kevin i očuh Ehemann Claudio Dura

Prema izjavama očevidaca, dječak je jedno vrijeme bio na igralištu u blizini Zavoda gdje je bila njegova majka. Policija sumnja da je otmičar upravo na igralištu prišao dječaku i namamio ga sa plišanom igračkom da pođe s njim. 

Poslije otmice, policija je objavila i video snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi lik otmičara koji drži za ruku dječaka i mirno se udaljava gradskim trgom u Berlinu.

Otmičar silovao Muhameda (4) prije nego što ga je ubio

Forenzičari uzimaju dokaze sa automobila marke Dacia, a patolozi su započeli obdukciju dječakovog tijela kako bi došli do informacija o njegovoj smrti.  Tagesspiegel javlja kako je  Silvio S. priznao i da je seksualno napastvovao Muhameda, te ga ubio dan nakon otmice, 2. oktobra, ali zvanične potvrde o tome još nema.

Nakon što je uhapšen i priznao ubistvo četverogodišnjeg dječaka Muhameda Januzija, Silvio S. danas je priznao da je ubio i 6-godišnjeg Eliasa iz Postdama koji je nestao 8. jula ove godine, piše njemački portal berliner-zeitung.de.


Nestali dječak Elias

Policija je odmah juče počela da istražuje i da li je Silvio S. odgovoran za nestanak šestogodišnjeg Eliasa iz Postdama, koji je nestao 8. jula ove godine. Postdam se nalazi na gotovo istoj udaljenosti od Kaltenborna kao i Moabit, mjesta iz kojeg je otet maleni Muhamed. 

Kako javlja Bild, Silvio S. je priznao da je ubio malenog Eliasa i potom ga zakopao u bašti u Lukenvaldeu.

Otac izvršio pritisak i natjerao otmičara da prizna zločin

Ubica, Silvio je s porodicom živio u malenom selu Kaltenborn, gdje je, prema tvrdnjama mještana, radio kao čuvar u Postdamer agenciji, pišu njemački mediji. Radio je noću, govori Jens Lehmann iz ovog sela kojem se, kada je njemačka policija objavila snimak otmičara, učinilo da liči na njegovog komšiju. No, kako je dječak otet u Berlinu, Lehmann nije povezao slučaj, za razliku od oca osumnjičenog ubice, koji je sina prepoznao čim je policija objavila posljednji snimak.

Kako saznaju njemački mediji, otac ga je odmah optužio, ali je Silvio tvrdio da osoba na objavljenom snimku nije on, ali otac nije znao da je Silvio ranije majci priznao kako je „učinio nešto veoma loše“.

Ali, otac nije odustajao. Navodno ga je stalno pritiskao da prizna, i 32-godišnjak je na kraju priznao da je ubio mališana. Majka je potom nazvala policiju i obavijestila ih o zločinu.


Ubica Silvio S.

Policija je ubrzo stigla u Kaltenborn, a ispred kuće ih je čekao osumnjičeni. Pokazao je na gepek svoje bijele Dacie Lodgy. Unutra je bila plastična kanta i tijelo malog dječaka umotano u narandžastu deku. Pokrio ga je pijeskom za mačke kako bi prikrio miris.

Nakon što je uhapšen i priznao ubistvo, Silvio S. danas negira sve optužbe.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.