31.10.2015. 8:45
0
Silvio S. povezan sa još jednim slučajem: Istražuje se nestanak 5-godišnje djevojčice
Policija istražuje i treći slučaj otmice koje je moguće izvršio Silvio S. koji je dosad priznao ubistvo dvojice dječaka, Muhameda (4) i Eliasa (6).

Petogodišnja Inga  je nestala 2. maja. Tražila je drva za ogrjev, te je ušla u obližnju šumu da ih potraži, ali nikada nije izašla iz nje.

Oko 1000 ljudi pretraživalo je područje, no dosad je nisu našli. Djevojčica je bila s roditeljima i braćom i sestrama u posjetu saradnicima đakonije na Wilhelmshofu. Inga je s ostalom djecom u 18.15 sati otišla na rub šume skupiti drva, međutim u 19.45 sati njeni roditelji suprimijetili da je već dugo nema. 

Nakon bezuspješne potrage,  objavljeni su plakati i ponuđena je nagrada od 25.000 eura. Tragovi su vodili u Brandenburg i Berlin, ali bez uspjeha. 

Silvio S. (32) uhapšen je u četvrtak. Muhameda je oteo u Berlinu 1. oktobara, seksualno ga je zlostavljao i naredni dan ubio. Priznao je i da je ubio Eliasa koji je nestao u julu u Potsdamu. 

U petak je policija  u mjestu Luckenwalde na jugu savezne pokrajine Brandenburg pronašla tijelo malog Eliasa zakopano u vrtu u naselju koje je 20-ak kilometara udaljeno od njegovog mjesta stanovanja. 

Tijelo je odvezeno na obdukciju.

Policija je zaključila da Silvio nije djelovao na samo jednom mjestu te da je moguće da je prešao oko 180 kilometara kako bi iz mjesta stanovanja stigao do Stendhal gdje je nestala mala Inga, piše Bild. 

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.