7.11.2015. 17:45
0
Schulz u Teheranu: Assad neće još dugo biti predsjednik Sirije
Predsjedavajući Evropskog parlamenta (EP) Martin Schulz tokom jednodnevne posjete Teheranu poručio je da sirijski predsjednik Bashar al-Assad neće dugo ostati na tom položaju, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom zvanične posjete Teheranu, Schulz se sastao sa predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Larijanijem nakon čega je održana i zajednička konferencija za medije. 

Kako je kazao, Assad nema budućnosti na funkciji predsjednika Sirije. Schulz je pojasnio da je sirijsku krizu moguće riješiti projektom nacionalnog dijaloga. 

"Treba se odgovoriti na sve teme koje ulaze u okvir ratnih zločina", istakao je Schulz.

Naglasio je da svaki narod ima pravo na odluku o svojoj budućnosti. Schulz je mišljenja da je potrebno da se u Siriji sprovedu slobodni izbori te da narod treba da pokaže šta želi u budućnosti. 

Očekuje se da će Schulz posjetu Teheranu završiti nakon sastanka sa predsjednikom Hasanom Ruhanijem i ministrom vanjskih poslova Jevadom Zarifom. 

(Anadolija)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.