17.11.2015. 12:38
0
Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o odgovornim za pad aviona u Egiptu
Ruski Federalni sigurnosni biro (FSB) nudi novčanu nagradu od 50 miliona dolara za informacije koje bi mogle dovesti do otkrivanja odgovornih za rušenje ruskog aviona krajem oktobra u Egiptu u kojem su poginule 224 osobe.

„Onome ko dostavi informacije koje će dovesti do pronalaska odgovornih će biti isplaćeno 50 miliona dolara“, navodi se u pisanom saopćenju FSB-a.

Ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev je saopćio da je podignut nivo sigurnosti u svim centrima gdje se okupljaju veće grupe ljudi.

Šef FSB-a Alexander Bortnikov je jutros izjavio da je pad ruskog putničkog aviona uzrokovan eksplozijom bombe podmetnute u letjelici.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kazao je kako ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa ovakvim "barbarskim napadom" te je najavio pronalazak i kažnjavanje počinitelja.

"Pronaći ćemo i kazniti počinitelje ovog napada. U kojem god dijelu svijeta da se nalaze, pronaći ćemo ih i kazniti", naglasio je Putin. 

Putin je rekao da će Rusija u ovom slučaju postupiti u skaldu sa članom 51. Povelje UN-a, članom kojim je svakom zagarantovano pravo upotrebe oružanih snaga radi samoodbrane. Putin je također naredio Ministarstvu vanjskih poslova da, u cilju pronalaska počinitelja napada, stupi u kontakt i razvije saradnju sa drugim zemljama. 

Ruski putnički avion pao je krajem oktobra dok je letio iznad Sinaja. Tada je poginulo 224 putnika i članova posade.

(Anadolija)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.