17.11.2015. 18:25
0
Brat Salaha Abdeslama, napadača iz Pariza: Predaj se, brinemo o tebi!
Brat najtraženijeg čovjeka u Europi, teroriste Salaha Abdeslama za kojim je raspisana potjernica poslao mu je poruku da se preda vlastima, prenosi novinska agencija Patria.

On je razgovarao s novinarima stanice BMFTV.

-Mi smo porodica, razmišljamo o njemu, brinemo gdje je, je li uplašen, jede li. Najbolje bi za njega bilo da se preda vlastima, kako bi saznali šta se tačno dogodilo, rekao Mohammed.

Drugi Salahov brat, Ibrahim Abdeslam raznio se eksplozivom za vrijeme terorističkog napada u Parizu. Njegova porodica jučer je tvrdila kako on nikoga nije htio ubiti, već se raznio zbog stresa.

-Možda se eksploziv slučajno detonirao ranije. Možda je to zbog stresa, rekao je neimenovani član porodice.

-Vidjeli smo ga nekoliko dana prije napada. Nije bilo znakova da planira napraviti išta nasilno, dodao je član obitelji.

-Činjenica da je eksploziv detoniran, a da niko nije ubijen govori dovoljno, govori član porodice priznavši da je Ibrahim ipak u Siriji proveo previše vremena.

-Bili smo iznenađeni da je Salah umiješan. Ibrahim je bio drugačiji. Vidjeli smo da se radikalizirao, barem jednim dijelom. Ipak, nije bio toliko radikalan da bi pomislili da će napraviti nešto ovako, rekao je jedan član porodice, piše Index. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.