24.11.2015. 18:56
3
Upozorenje čečenskog predsjednika: Turska će zažaliti što je oborila ruski avion
Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov oglasio se na društvenoj mreži Instagram povodom turskog obaranja ruskog aviona i izjavio da je to bio krajnje podmukao čin.

Kadirov, koji je inače poznat po tome što je aktivan na društvenim mrežama, je na svom Instagram profilu napisao: 

„Ja nemam nikakve sumnje da će Turska žaliti, i to veoma dugo. Tako ne postupaju oni koji su u svakoj prilici govorili o prijateljstvu i saradnji.“

On je podsjetio na Putinove riječi da je za ovaj incident za Rusiju "nož u leđa" i da će "ovaj tragičan događaj imati ozbiljne posljedice u rusko-turskim odnosima". 

„Tursku smo uvijek tretirali kao bliskog komšiju, i kao prijateljsku državu“, napisao je on, dodajući da su turske vlasti odmah pozvale NATO, „umjesto da nađu način da razgovaraju sa liderima Rusije", ponovio je Kadirov na Instagramu riječi ruskog predsjednika.  

„Ja lično, Čečenija i čečenski narod spremni smo da ispunimo Putinova naređenja“, napisao je Kadirov i dodao da „će se vidjeti kako se ponašaju prave ruske patriote“. 

„Imamo volju, snagu i dobro obučene dobrovoljce“, istakao je čečenski predsjednik. 

Podsjetimo, Turska je oborila ruski borbeni avion uz tvrdnje da je upao u njihov zračni prostor. 

(Nedim Pobrić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.