24.11.2015. 21:39
0
"Putinu ću kazati da se napadi trebaju izvoditi samo protiv ISIS-a"
Francuski predsjednik François Hollande je nakon sastanka s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući govorio i o obaranju ruskog vojnog aviona, javlja Anadolu Agency (AA).

"Moramo spriječiti tenzije koje mogu nanijeti previše štete", istakao je francuski predsjednik.

Istakao je također kako bi glavni cilj svih zemalja svijeta trebao biti odlučna borba protiv terorizma i ISIS-a.

"Mi, Turska, Rusija... svi to moramo raditi", rekao je Hollande, dodajući da je potrebno što prije pronaći rješenje za sukobe u Siriji.

Podsjetio je da će ove sedmice boraviti u posjeti Rusiji.

"Kao što sam to i ranije činio, Putinu ću kazati da se napadi trebaju izvoditi samo protiv ISIS-a", istakao je Hollande.

Pozvao je lidere svijeta da pokrenu kampanju protiv ISIS-a, podsjetivši na terorističke napade u Parizu u kojima je stradalo najmanje 130 osoba.

"Želimo da se uključe sve zemlje, ne želimo da bilo ko ostane po strani", rekao je Hollande.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.