24.11.2015. 21:58
0
Erdogan nakon rušenja ruskog aviona: Svi trebaju poštovati pravo Turske da štiti svoje granice
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u vezi s rušenjem ruskog vojnog aviona nakon narušavanja zračnog prostora Turske izjavio da bi svako trebao poštovati pravo Turske na zaštitu njenih granica, javlja Anadolu Agency (AA).

"Svi bi trebali poštovati pravo Turske da štiti svoje granice", rekao je Erdogan u Ankari na skupu u povodu obilježavanja Dana prosvjetnih radnika.

Dodao je kako Republika Turska ne želi svjedočiti ovakvim i sličanim incidentima.

"Mi ne želimo svjedočiti ovakvim događajima, ali kada ostanete u takvoj situaciji, nažalost, proživljavate patnju. Ovaj događaj se desio u okviru pravila angažmana koja je ranije saopćila Turska. Niko ne bi trebao imati sumnju da smo učinili sve u našoj moći da izbjegnemo ovaj incident", rekao je Erdogan.

Naglasio je kako Turska ne gaji neprijateljstvo ni prema kojoj drugoj zemlji.

"Turska sigurno ne gaji neprijateljstvo prema bilo kojoj zemlji", kazao je turski predsjednik.

Podsjećamo, turske oružane snage jutros su oborile letjelicu koja je uprkos upozorenjima nastavila narušavati turski zračni prostor. Vojni avion ruske proizvodnje tipa SU-24 oboren je nedaleko od tursko-sirijske granice nakon deset upozorenja u pet minuta, a presrela su ga i srušila dvaturska lovca tipa F-16 jutros u oko 9.30 po lokalnom vremenu, saopćeno je iz Generalštaba Oružanih snaga Turske.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.