25.11.2015. 16:16
0
Norveška: Svi moraju imati validne dokumente prilikom putovanja
Norveška policija izdala je saopštenje za javnost u kojem savjetuje sve svoje građane da prilikom bilo kakvog putovanja izvan granica zemlje moraju imati validne lične dokumente, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovo obavještenje policija je izdala nakon što je Vlada Norveške donijela odluku o pooštravanju kontrole na svojim granicama. Iz policijske uprave naglasili su da svi putnici koji dolaze ili odlaze iz zemlje, uključujući i iz komšijskih država Švedske, Finske i Danske, moraju imati važeće dokumente uz sebe. Isto tako ljudi koji se kreću u pograničnim područjima moraju nositi neki dokaz o svom identitetu.

Odluka o primjeni novih propisa donijeta je nakon što je Švedska pooštrila mjere na svojoj granici zbog toga što, kako su rekli, situacija sa izbjeglicama izmiče kontroli. Odluka se odnosi i na građane nordijskih zemalja koji su decenijama slobodno mogli prelaziti norvešku granicu.

Prema navodima imigracionih zvaničnika u Norveškoj ove godine se očekuje dolazak 33.000 migranata, što je tri puta više nego prošle.

(Anadolu Agency)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.