25.11.2015. 18:57
0
Mlada muslimanka odgovorila Trumpu i oduševila Amerikance
Republikanski kandidat za sljedećeg predsjednika SAD-a Donald Trump ponovo je uspio izazvati negodovanje velikog dijela američke javnosti, ovoga puta okomivši se na muslimane.

U izjavi za Yahoo News najprije je rekao da nad američkim muslimanima preba provesti dodatan nadzor, a zatim je izjavio i da bi trebalo osnovati posebnu bazu podataka za muslimane u SAD-u.

Među brojnim Amerikancima koji su burno reagovali na njegove riječi bila je i 22-godišnja muslimanka Marwa Balkar iz Corone u Californiji, čije je otvoreno pismo Trumpu postalo hit na društvenim mrežama.

„Dragi @realdonaldtrump,

Moje ime je Marwa i ja sam muslimanka.

Čujem da želite da nosimo posebne identifikacijske oznake pa sam odlučila izabrati jednu za sebe. Budući da me nije lako prepoznati kao muslimanku, moj novi bedž će mi omogućiti da s ponosom pokažem ko sam.

Izabrala sam znak mira jer on predstavlja moj Islam, onaj koji me učio da protiviti se nepravdi i težiti zajedništvu, onaj koji me naučio da je ubistvo jednog nevinog života isto kao ubistvo cijelog čovječanstva.

Čula sam i da nas želite pratiti. Odlično! Možete doći sa mnom na srednjoškolske marševe za podizanje svijesti o raku ili me možete pratiti do mog radnog mjesta gdje mi je zadatak proizvoditi sreću.

Možete također vidjeti kako moja lokalna džamija priprema sendviče za beskućnike i organizuje druženje ljudi različitih vjera.

Možda ćete tada uvidjeti da me to što sam muslimanka ne čini manjom Amerikankom od vas.

Možda ćete uvidjeti da nisam ništa manje ljudsko biće od vas.

Salaamu alaikum.“

Marwin status je u kratkom roku podijeljen više od 140 hiljada puta uz preko 460 hiljada lajkova, među kojima se našao i onaj osnivača Facebooka Marka Zuckerberga.

(Nedim Pobrić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.