25.11.2015. 21:09
0
Tusk: Sve resurse treba usmjeriti u borbu protiv IS-a
Tursko obaranje ruskog vojnog aviona je opasna situacija i svi moraju ostati hladne glave, rekao je u utorak u Zagrebu predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk i istaknuo da svi akteri u Siriji moraju usmjeriti na borbu protiv Islamske države (IS).

"Postoji samo jedan način da se takvi incidenti izbjegnu u budućnosti: sve resurse treba usmjeriti u borbu protiv IS-a", rekao je Tusk u izjavi novinarima na regionalnom summitu Brdo-Brijuni.

"To treba biti zajednički cilj. Nikad neće postojati koalicija protiv umjerene opozicije. To trebaju znati svi", dodao je Tusk.

Turska je u utorak oborila ruski lovac SU-24 pravdajući se da je upao u njezin zračni prostor, što Moskva negira tvrdeći da je oboren nad sirijskim teritorijem.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je rušenje aviona nazvao "zabijanjem noža u leđa" Rusiji i upozorio da će to imati ozbiljne posljedice po odnose s Turskom s kojom je Rusija prekinula vojne veze. Turska je članica NATO koji je stao uz nju i podržava njezinu verziju događaja iako je pozvao na diplomatsku "deeskalaciju".

(FENA) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.