25.11.2015. 21:28
0
Valls: Evropa ne može više primati toliko izbjeglica
Francuski premijer Manuel Valls izjavio je da Evropa mora otvoreno poručiti da više ne može primati toliko izbjeglica i migranata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći za njemačke medije, Valls je istakao da je kontrola vanjskih granica Evropske unije (EU) presudna za budućnost Evrope.

"Ako to ne učinimo, ljudi će reći 'Evropo sad je toga dosta", kazao je Valls uoči susreta u Parizu francuske vlade s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Istakao je da Francuska nije poručila izbjeglicama da dolaze u tu zemlju.

"Odluka Njemačke da pozove izbjeglice je častan izbor. Ali nije Francuska ta koja im je rekla 'dođite'", rekao je Valls.

Prema njegovom mišljenju, izbjeglice se trebaju zbrinjavati u zemljama koje se nalaze u blizini Sirije.

"Evropa mora naći rješenja tako da izbjeglice prihvataju i zbrinjavaju zemlje u okruženju Sirije, jer u protivnom, Evropa dovodi u pitanje sposobnost da efikasno nadzire svoje granice", kazao je Valls.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.