27.11.2015. 16:31
0
Erdogan tvrdi da je i ranije upozoravao Putina na upade ruskih aviona
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak da je upozorio ruskog predsjednika Vladimira Putina da riskira s upadima ruskih aviona u turski zračni prostor tokom njihovog sastanka u ovom mjesecu na samitu G20 u Turskoj.

Erdogan je kazao da je Putin zatražio da Turska prihvari ruske avione "kao goste". Erdogan je na to odgovorio: "Ne može biti nepozvanih gostiju. To je osjetljiva regija".

Erdogan se u petak obratio hiljadama pristalica.

On je također optužio Rusiju da podržava "terorističku državu" sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, koja je, kako navodi, odgovorna za smrt 380.000 ljudi.

On je ponovo pozvao Rusiju da dokaže navode da Turska kupuje naftu od terorističke grupe Islamska država, i tvrdi je Islamska država prodala naftu Assadu te da su ruske kompanije u tome učestvovale, prenosi AP.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.