28.11.2015. 14:06
0
Sirija: Ubijeno 20 civila u Halepu
Dvadeset civila, među kojim je bilo žena i djece, ubijeno je u petak kada je vojska revolucionara (Jaysh al-Thowwar) napala selo u regiji Halep, izvijestila je Civilna zaštita Sirije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema istom izvoru, oružana grupa, koja sarađuje sa YPG kurdskim snagama u Afrinu i Kobaneu, napala je selo Tanab koje se nalazi pod kontrolom opozicionih sirijskih snaga. YPG je naoružano krilo sirijskih kurdskih pobunjenika Narodne demokratske unije, koji su povezani s terorističkom grupom PKK.

Yaser Abdurrahim, lider opozicije u Halepu izjavio je da su opozicione snage ponovo uspostavile kontrolu nad selom Tanab te, isto tako, osudio ubijanje civila od strane "samozvanih revolucionara".

Prema podacima Ujedinjenih nacija, najmanje 250.000 ljudi ubijeno je od početka sukoba u Siriji 2011. godine, dok ih je 7,6 miliona raseljeno, od toga ih se preko četiri miliona nalazi u izbjeglištvu.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.