28.11.2015. 15:53
0
Turska: Objavljen snimak napada na advokata Tahira Elcija
Turski dužnosnik, šef advokatske komore Tahir Elci u jugoistočnom dijelu Turske Diyarbakiru ubijen je danas tokom press konferencije, a nekoliko osoba je ranjeno, a jedan policajac je preminuo nakon ranjavanja, javljaju svjetski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Inače, ovaj advokat bio je suočen za optužbama i zatvorskom kaznom zbog podrške kurdskim pobunjenicima (PKK) za koje je naveo da oni nisu teroristi.

Turski tužitelj je tražio više od sedam godina zatvora za Elcija na temelju optužbi za podršku terorističkoj propagandi.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.