29.11.2015. 17:06
0
Ususret Konferenciji o klimatskim promjenama: U Parizu pojačane mjere sigurnosti
U Parizu glavnom gradu Francuske, pojačane su mjere sigurnosti zbog sutrašnje Konferencije o klimatskim promjenama (COP21), javlja Anadolu Agency (AA).

Konferenciji bi se trebalo pridružiti 40.000 ljudi iz 147 zemalja, među kojima se nalazi i veliki broj državnih zvaničnika. Iz sigurnosnih razloga mnoge saobraćajnice u Parizu su zatvorene, a policija je stanovnicima Pariza savjetovala da "ne izlaze iz domova, ukoliko to nije prijeko potrebno" kao i da ne koriste sredstva javnog prijevoza. 

Državni zvaničnici su već počeli pristizati u Pariz, predsjednik Francuske Francois Hollande je upriličio prijem za generalnog sekretara Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moona i premijera Kanade Justina Trudeaua.

Nakon terorističkih napada u Parizu koji su izvedeni 13. novembra, kada je poginulo 130, a povrijeđeno nekoliko stotina osoba, dodtno su pojačane mjere sigurnosti povodom predstojeće Konferencije COP21.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopćilo je kako će na sigurnosti granica biti angažirano osam hiljada policajaca, a za sigurnost Bourgeta, mjesta gdje će se održati Konferencija, brinut će se 2.800 pripadnika snaga sigurnosti.

Iz sigurnosnih razloga, otkazan je veliki broj manifestacija koje su se trebale održati u okviru Konferencije.

(Anadolu Agency) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.