29.11.2015. 22:22
0
Pinotti: Odluka nekih zemalja da zaustave proces pristupanja Turske EU je historijska greška
Italijanska ministrica odbrane Roberta Pinotti izjavila je danas kako je odluka pojedinih zemalja da zaustave proces pristupanja Turske Evropskoj uniji prije nekoliko godina bila historijska greška, javlja Anadolu Agency (AA).

"Odluka Njemačke i Francuske da odugovlače s pregovorima o pristupanju, u vrijeme kada je Turska bila spremna ući u EU, bila je historijska greška", izjavila je Pinotti govoreći za televizijsku stanicu SKYTG 24.

Italijanska ministrica je, govoreći o današnjem Samitu lidera EU i Turske u Bruxellesu, kazala kako je to prilika da se postigne napredak u pristupnim pregovorima. 

"Sada se moramo pitati: Je li Evropa više zainteresovana za uspostavljanja dijaloga s Turskom, ili kako su se odnosi pogoršali, da li Evropa želi zatvoriti to pitanje s Turskom", kazala je Pinotti.

Današnji Samit turski premijer Ahmet Davutoglu nazvao je "novom energijom" u pregovorima pristupanja Turske evropskim integracijama. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.