30.11.2015. 15:08
0
"Ruski avioni bombarduju i pekare, uništavaju sve u Siriji"
Koordinator turske humanitarne fondacije Ljudska prava i slobode (IHH) za Siriju Erhan Yemelek tvrdi da je Rusija pokrenula operacije potpunog uništenja svega što služi ljudima u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

Podsjetivši na jučerašnji ruski zračni napad u kojem je devastirana jedna zgrada u Idlibu u kojoj je bio smješten mlin i pekara ove humanitarne organizacije, Yemelek je kazao da se ta pekara nalazi u predgrađu odvojenom od centra grada i da je dnevno proizvodila od 60 do 70 hiljada hljebova.

„Ugroženi narod tog područja je nabavljao hljeb upravo u toj pekari. Nje više nema nakon jučerašnjeg podlog napada u kojem je na nju ispaljeno više od 20 projektila. Prvi projektili su pali pored zgrade, pa su radnici uspjeli pobjeći i preživjeti ruske udare“, kazao je Yemelek.

Naglasivši da ruske snage i snage sirijskog režima u Siriji izvode napade na sve ciljeve koji tamošnji narod opskrbljuju svom potrebnom logistikom, Yemelek je kazao da su te mete kuhinje, pekare, mlinovi i svi slični objekti.

„Mi nećemo pokleknuti. U Siriji žive ugroženi ljudi i mi ćemo nastaviti da im pomažemo. Kad nam ruske i režimske snage sruše jednu, mi ćemo uz pomoć muslimana sagraditi novih deset pekara“, poručio je Yemelek.

Yemelek također tvrdi da Rusija pod izgovorom borbe protiv ISIS gađa civilne ciljeve u kojima nema vojnih, niti terorističkih elemenata, te dodaje da ruski avioni izvode napade i u pograničnom pojasu.

„Šleperi koji humanitarnu pomoć dovoze iz Turske istovaraju se i paketi se pretovaraju u šlepere u garažama na sirijskoj strani. Rusija sada gađa i te mete. Napadima u pograničnom pojasu pokušavaju izazvati veći val izbjeglica“, kazao je Yemelek.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.