30.11.2015. 21:40
0
U sukobu zatvorenika u Gvatemali 16 mrtvih, trojici odsječena glava
U sukobu zatvorenika u zatvoru u Gvatemali broj ubijenih je porastao na 16 ljudi, među kojima su trojici odsječene glave, saopćili su zvaničnici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vatrogasna služba saopćila je da su iznijeli 16 tijela iz zatvora u kojem su jučer izbili sukobi među zatvorenicima.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Elmer Sosa rekao je da su policija i vojska intervenisali kako bi uveli red u zatvoru. Ministar je potvrdio da su zatvorenici imali vatreno oružje.

Portparol zatvorske službe Rudy Esquivel je rekao da je zatvor, čuven po nasilju, predviđen za 600, ali da se u njemu nalazi 3.092 zatvorenika.

Istakao je kako je sukob izbio između pripadnika bandi Mara 18 i Mara Salvatruca, te zatvorenika koji ne pripadaju bandama.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.