1.12.2015. 21:19
0
U Jemenu otet pripadnik Crvenog križa
Dva pripadnika Međunarodnog komiteta Crvenog križa (MKCK) oteta su danas u glavnom jemenskom gradu Sana'ai, saopćila je glasnogovornica MKCK-a i precizirala da je jedan od njih, jemenske nacionalnosti, malo kasnije oslobođen. Drugi oteti, Tunižanka, je i “dalje u zatočeništvu”.

Dvoje zaposlenika MKCK-a su oteta jutros na putu na posao.

- Ne znamo ko je to uradio i zašto - rekla je glasnogovornica Rima Kamal.

Krajem septembra, dva volontera jemenskog Crvenog križa su ubijena s civilima u zračnom napadu arapske koalicije koju izvodi Rijad koji se bori s hutima u Jemenu.

Početkom septembra, dva zaposlenika MKCK-a u dva vozila vidno obilježena nazivom organizacije, ubijena su vatrenim oružjem na sjeveru Sana'ae.

Krajem augusta, naoružani muškarci su napali ured MKCK-a u Adenu, drugom gradu po veličini u Jemenu, na jugu i odnijeli opremu i novac.

- Zbog otmice, obustavili smo sva kretanja našeg osoblja u Jemenu - precizirala je Kamal, prenose francuski mediji. 

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.