1.12.2015. 22:39
0
Hitlerov "Mein Kampf" ponovo u njemačkim knjižarama
Prvi put od Drugog svjetskog rata, knjiga Adolfa Hitlera "Mein Kampf" (Moja borba) uskoro će se ponovo naći na policama njemačkih knjižara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Andreas Wirsching, direktor Instituta komparativne istorije u Minhenu, koji je radio na projektu od 2009. godine, potvrdio je da će se u Njemačkoj ponovo moći kupiti ova knjiga.

Kako pišu njemački mediji, kontroverzni autobiografski tekst Hitlera trebao bi se pojaviti u prodaji između 8. i 11. januara.

Wirsching je izjavio da će se u knjizi, koja pruža detaljniji uvid u mračnu vladavinu nacističkog vođe, naći i oko 3.500 objašnjenja i komentara. Bit će objavljena u dva toma sa ukupno 1.948 stranica, a koštat će 59 eura.

Knjiga, pod naslovom "Hitler, Mein Kampf, Kritičko izdanje", imat će ograničeno izdanje od najviše 3.500 do 4.000 primjeraka.

Planovi za objavljivanje ove knjige praćeni su brojnim kontroverzama i najoštrije osuđivani od mnogih organizacija koje navode da je knjiga previše opasna da bi ponovo bila štampana.

Wirsching je istakao da novo izdanje sa komentarima stručnjaka ima za cilj da "sruši mit" koji postoji o ovoj knjizi.

Hitler je "Mein Kampf" napisao 1924. godine dok je bio u zatvoru u Bavarskoj. U njoj iznosi elemente autobiografije sa stavovima o arijevskoj rasi i mržnje prema Jevrejima. Do njegove smrti 1945. godine, štampano je više miliona kopija ove knjige.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.