6.12.2015. 10:11
0
Evakuisano stanovništvo: Snažna oluja "Desmond" zahvatila sjeverozapad Engleske
Snažna oluja "Desmond" zahvatila je regiju Cumbriau na sjeverozapadnom dijelu Engleske gdje je proglašeno stanje "velikog incidenta", javlja Anadolu Agency (AA).

Najmanje 100 stanovnika širom gradova regije evakuisano je nakon što je ustanovljeno kako korita rijeka premašuju nivo odbrane od poplava. Brojne saobraćajnice su potopljene ili su zatvorene zbog klizišta.

Nadležni su apelovali na mobilizaciju svih medicinskih radnika na terenu zbog porasta broja pacijenata povrijeđenih u oluji. Stanovnici su pozvani da se sklone u lokalne škole gdje su privremeno postavljena skloniša.

Meteorološka agencija proglasila je crveni alarm za sjeverozapad Engleske i jugozapad Škotske.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.