20.12.2015. 12:18
0
Toplotni val u Australiji: Više od 300 požara bjesni Victorijom
- Istočni dijelovi Australiije zahvaćeni su toplotnim valom te jakim vjetrovima koji otežavaju U jugoistočnoj australskoj državi Victoriji uslijed visokih temperatura zraka požar je do sada uništio deset stambenih jedinica, javlja Anadolu Agency (AA).

Istočni dijelovi Australiije zahvaćeni su toplotnim valom te jakim vjetrovima koji otežavaju gašenje požara koji zahvataju nisko rastinje. Australski zvaničnici tvrde kako se vatrogasne brigade u Victoriji bore sa više od 300 požara.

U nekoliko regija stanovništvu je naređena evakuacija dok su brojni stanovnici primljeni u prihvatne centre. 

Australska država South Australia prvi put u svojoj historiji u zadnjem mjesecu u godini zabilježila je temperaturu veću od 40 stepeni što je također, dovelo do nekoliko manjih požara koji su stavljeni pod kontrolu.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.