12.1.2016. 22:52
0
Ruski avioni izveli napade na naseljeno područje u Idlibu: Poginule 24, ranjeno 25 osoba
Ruski avioni su danas izveli napade na mjestu Maarrat en-Numan koje pripada Idlibu u Siriji prilikom čega su poginule 24 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnik Civilne zaštite Idliba Muhammed al-Beshir za AA je kazao da su ruski vojni avioni izveli napad na naseljeno područje.

Istakao je da su u napadu poginule 24 osobe, dok je 25 ranjenih.

Naglasio je da su tokom napada mnogi stambeni objekti srušeni ili znatno uništeni.

Ruske zračne snage od 30. septembra prošle godine izvode napade u Siriji. Zvanična Moskva tvrdi da je intervencija usmjerena protiv terorista ISIS-a, ali ruski avioni uglavnom izvode napade na položaje pobunjeničkih snaga u Homsu, Hami, Idlibu i Halepu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.