29.1.2016. 22:44
0
Uhapšena dva mafijaška bosa iz klana Ndrangheta
Policija na jugu Italije uhapsila je dvojicu mafijaših bosova iz klana "Ndrangheta" koji su se krili u kamufliranom bunkeru.

Uhapšeni su Giuseppe Ferraro /47/, koji je u bjekstvu od 1998. godine, i Giuseppe Crea/37/ od 2006. godine. 

U malom skloništu nalik bunkeru, u blizini grada Maropati, pronađeni su različito oružje, kao i kuhinjski elementi i elektro uređaji. 

Ferraro i Crea terete se za ubistva i druge zločine, javlja BBC. 

"Ndrangheta" kontroliše najveći dio svjetske trgovine kokainom. Prošle godine, italijanska policija zaplijenila je imovinu ove grupe u vrijednosti nekoliko milijardi eura. 

Glavni tužilac rekao je da su Ferraro i Crea živjeli kao životinje, potpuno odsječeni od svijeta, ali da su, ipak, odatle kontrolisali druge članove bande. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.