31.1.2016. 18:24
0
Kerry tražio od obje strane u sirijskom sukobu da "iskoriste priliku" na pregovorima u Ženevi
Američki državni sekretar John Kerry danas je zatražio od sirijske opozicije i režima da u potpunosti ostvare svoje uloge na mirovnim pregovorima u Ženevi, istovremeno optužujući snage sirijskog predsjednika Bashra al-Assada da izgladnjuju civile.

- Danas, u svijetlu onoga šta je ulog na ovim pregovorima, apelujem na obje strane da iskoriste svoju priliku u ovom momentu - navodi Kerry u izjavi emitovanoj putem interneta iz Washingtona.

Pregovori o okončanju petogodišnjeg sirijskog rata između predstavnika sirijske vlade i opozicije počeli su danas nakon dvodnevne odgode zbog nespremnosti sirijskih podijeljenih opozicionih grupa da pokrenu razgovore s vladinim zvaničnicima.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.