6.2.2016. 19:24
0
Egipat: Uhapšene tri osobe zbog prodaje kamenja piramide u Gizi
Egipatske vlasti uhapsile su tri osobe nakon što su se pojavile u video snimku koji je tajno sniman. Na njemu se vide kako prodaju kamenje piramide u Gizi, stare 4.500 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je vijest o hapšenjima u subotu, nakon što su novinari s lokalne web stranice koristili skrivenu kameru kako bi snimili vozače fijakera kako prodaju dva kamena za 250 egipatskih funti (oko 29 eura).

Jedan od muškaraca, čije je lice na snimku bilo zamagljeno, hvalio se da prodaje kamenje turistima za isnos koji ide čak i do 500 eura.

Piramide, koje su korištene kao sveto mjesto za sahranjivanje egipatskih vladara, izgrađene su u vrijeme četvrte dinastije faraona. Velika piramida u Gizi je najstarija i jedini sačuvani spomenik od sedam čuda antičkog svijeta. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.