6.2.2016. 20:04
0
Lavina u Austriji: Poginulo pet čeških skijaša, 12 spašeno
Spasilački timovi uspjeli su izvući dvanaestero skijaša od kojih je dvoje povrijeđeno, saoćio je glasnogovornik policije u Tirolu Helmut Schuetz.

Kako je kazao, skijaši su se kretali u dvije odvojene grupe od 12 i pet osoba kada se na njih sručila lavina u regiji Wattener Lizum, 30 kilometara jugoistočno od Innsbrucka.

"Riječ je o masivnoj lavini, nekoliko stotina metara širokoj i dugoj", kazao je Schuetz u izjavi za medije.

U pomenutoj austrijskoj skijaškoj regiji uveden je treći stepen uzbune zbog pojave lavine, a ima dojava da je lavina bilo na još nekoliko drugih područja. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.