7.2.2016. 16:56
0
Nakon snažnog zemljotresa na Tajvanu: Broj smrtno stradalih raste
Broj mrtvih u snažnom zemljotresu jačine 6,4 stepena po Rihteru koji je jučer pogodio jug Tajvana dostigao je 29, javlja Anadolu Agency (AA).

Najteže pogođen grad je Tainan gdje spasilačke ekipe rade na pronalasku oko 120 građana koji se vode kao nestali. Najveći broj stradalih izgubio je život u rušenju zgrade sa 16 spratova.

Potvrđena je smrt 19 osoba iz te  zgrade, među kojima ima i djece. Prema podacima stanara, u zgradi je stanovalo oko 260 porodica. 

Općinske vlasti pokrenule su istragu u vezi rušenja zgrade zbog sumnje kako prilikom izgradnje iste nisu poštovani zakonski propisi. 

Inače, Tajvan se nalazi u blizini spoja dviju tektonskih ploča i zemljotresi na tom području su česti. Najveći potres od 7, 6 stepeni Tajvan je pogodio 1999. godine kada je poginulo oko 2.400 ljudi.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.