7.2.2016. 21:11
0
Kosovo: Jahjaga pozvala sve parlamentarne političke subjekte na zajednički sastanak
Predsednica Kosova, Atifete Jahjaga pozvala je sve parlamentarne političke subjekte na zajednički sastanak u ponedeljak u njenom kabinetu kako bi se diskutovalo o prevazilaženju političke krize u zemlji, javlja Anadolu Agency.

Poziv predsednice prihvatili su Isa Mustafa, lider Demokratskog saveza Kosova i Hashim Thaci, lider Demokratske partije Kosova, čije su partije u vladajućoj koaliciji. 

S opozicione strane, pozitivno je odgovorio samo predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramush Haradinaj. 

U javnoj izjavi dostavljenoj medijima, Haradinaj je naveo da je prihvatio učešće na sastanku kako bi predstavio nepromenjeni i javnosti poznati stav svoje partije za izlazak iz institucionalne i političke krize. 

"Na tom sastanku tražiću da se raspusti parlament i da zemlja ide na prevremene izbore, kao jedina mogućnost za izlazak iz krize te da se predsednik Kosova bira direktnim glasom građana", istakao je Haradinaj. 

On je naveo da će na sastanku kod predsednice informisati aktere da je ujedinjena opozicija odlučna nastaviti s političkim i građanskim suprostavljanjem do pozitivnog odgovora na te zahteve. 

Osvrćući se na komentar nekih opozicionih kolega na njegovo prihvatanje sastanka kod predsednice, Ramush Haradinaj je ocenio da samoizolacija opozicionih lidera podrazumeva izolaciju njenih pravednih zahteva koji treba da dopru svuda, uključujući i međunarodne krugove, dok ocene njegovog ličnog stava i stava AAK-a u vezi sa sastankom kod predsednice smatra ishitrenim.

Dodao je da će nezavisno od svega AAK ostati postojan na zajedničkom frontu opozicije u suprostavljanju degradaciji zemlje. 

Poziv predsednice Jahjage na zajednički dijalog pozdravili su šef Kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar i američki ambassador Greg Delawie. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.