7.2.2016. 21:33
0
Tijela dva migranta pronađena smrznuta u šumi u blizini tursko-bugarske granice
Beživotna tijela dva migranta pronađena smrznuta u šumi u turskoj regiji Kirklareli u neposrednoj blizini bugarske granice, javlja Anadolu Agency (AA).

Šumarski radnici u pograničnom mjestu Sukrupasa pronašli su beživotna tijela dva muškarca, a po dojavi su na taj lokalitet izašli nadležni turski timovi žandarmerije i hitne medicinske pomoći koji su samo konstatovali da su dvije osobe umrle smrzavanjem.

Predsjenik mjesne zajednice Sukrupasa Faik Buyukkaris je za AA kazao da je riječ o dva ilegalna migranta u životnoj dobi od 25 i 30 godina.

Pomenuti lokalitet je koridor kojim ilegalni migranti, najčešće iz Sirije i Afganistana idu iz Turske ka Bugarskoj, a zatim ka Zapadu.

Danas je i bugarska policija u tom pograničnom pojasu pronašla grupu od 19 imigranata koji su ilegalnim putem ušli u Bugarsku, a među njima i dvije žene koje su preminule od hladnoće.

Dvije žene izbjeglice iz Afganistana umrle od hladnoće na planini Stranca u pograničnom bugarskom mjestu Malko Trnovo. Bugarska ministrica unutrašnjih poslova Rumjana Bichvarova je izjavila da je među imigrantima bio veći broj djece i da su svi bili vidno iscrpljeni i promrzli.

Dvije žene su preminule, dvije osobe su i dalje životno ugrožene, a i ostatku grupe je ukazana ljekarska i druga pomoć.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.