9.2.2016. 19:45
0
Na strani Islamske države 30.000 stranih boraca
Ujedinjene nacije procjenjuju da se oko 30.000 stranih boraca iz više od 100 članica UN bori na strani "Islamske države", rekao je podsekretar UN za politička pitanja DŽefri Feltman Savjetu bezbjednosti UN.

"'Islamska država' je i dalje privlačna potencijalim regrutima, posebno među mladim ljudima i u razvijenim i u zemljama u razvoju", rekao je Feltman. 

On je dodao da je oko 30.000 stranih boraca iz više od 100 zemalja članica aktivno angažovano u "Islamskoj državi" ili srodnim grupama. 

"Radi se o ljudima rukovođenim različitim socijalnim, ekonomskim i geopolitičkim motivima, kao i ličnim životnim okolnostima", rekao je Feltman, prenosi "Sputnjik".

(SRNA)

ISIL
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.