9.2.2016. 19:53
0
Moskva ponudila plan prekida vatre
Rusija je ponudila Sjedinjenim Državama plan prekid vatre u Siriji, i Vašington je počeo da radi na tome, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za list "Moskovski komsomolets" rekao da je Rusija predložila apsolutno konkretan plan, za razliku od mnogih kolega koji stalno apeluju na hitni prekid vatre, ali uz uslov da se prvo povuče predsjednik Bašar al Asad. 

"Nadam se da Vašingtonu neće dugo trebati da razmotri tako jednostavne prijedloge koje smo iznijeli", rekao je Lavrov, podsjetivši da je američki državni sekretar DŽon Keri nedavno u jednom intervjuu pomenuo ruski prijedlog. 

Lavrov je napomenuo da ne radi Moskva sama na pitanju Sirije, već uz pomoć međunarodnih partnera. 

"Ti međunarodni partneri pokušavaju da nas proglase odgovornim za mnoga pitanja u Siriji i Ukrajini. Ali, u isto vrijeme, oni traže od nas da riješimo problem Sirije i osiguramo prekid vatre", rekao je Lavrov, prenio je TASS. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.