9.2.2016. 21:58
0
Francuska: Vanredno stanje produženo na još tri mjeseca
Francuski Senat večeras je velikom većinom glasova u trajanju od tri mjeseca odobrio produžetak vanrednog stanja, uvedenog nakon terorističkih napada u Parizu.

Gornji dom parlamenta je, sa 316 glasova "za" i 28 glasova "protiv", podržao produžetak vanrednog stanja do kraja maja ove godine.

Isti korak bi sljedeće sedmice trebala napraviti i Nacionalna skupština.

Zakonom o vanrednom stanju, koji datira iz 1955. godine, a izmijenjen je u novembru, data su veća ovlaštenja policiji, ukinuta potreba za nalogom u slučaju pretresa, uvedena zabrana okupljanja, kao i kućni pritvor za osumnjičene.

Vanredno stanje je uvedeno izvršnim dekretom nakon terorističkih napada 13. novembra prošle godine, a zatim ga je parlament produžio do 26. februara. U napadima 13. novembra u Parizu ubijeno je 130 osoba.

(Anadolu Agency)

Francuska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.