10.2.2016. 8:59
0
SAD: Stanje u Siriji bi se poboljšalo ukoliko bi Rusija zaustavila bombardovanje
John Kirby, glasnogovornik američkog State Departmenta izjavio je kako bi se situacija u Siriji poboljšala ukoliko bi Rusija prestala bombardovanje opozicionih grupa, civila i civilnih infrastruktura, prenosi Anadolu Agency (AA).

"To bi značilo pomoć u pokušaju ublaživanja problema (na tursko-sirijskoj granici). Prekid vatre učinio bi čuda", rekao je Kirby.

Prema njegovim riječima, "Rusija se nastavlja ponašati kao da vjeruje da postoji vojno rješenje za konflikt", dok Sjedinjene Američke Države (SAD), kako je rekao, vjeruju u političko rješenje za Siriju. 

Kirby tvrdi da "dugotajna intervencija u Siriji može predstavljati problem za Moskvu, u samoj zemlji ali i inostranstvu".

"Oni su uvučeni u sukob koji neće završiti, mislim da to nije dobro ni za ruski narod i tu zemlju. Oni mogu inspirisati nove strane borce i džihadiste, ne samo u Siriji, već možda čak i u njihovoj zemlji. Mislim da to nije u interesu ruskog naroda niti ruske vlade", rekao je Kirby.

Inače, SAD i članovi Međunarodne grupe za podršku Siriji rade na pronalaženju diplomatskog rješenja krize na sirijskom tlu koje je zahvaćeno ratom. Pored razmatranja što skorijeg prekida vatre u toj zemlji, jedno od najvećih pitanja je humanitarna pomoć koja je neophodna Sirijcima. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.