10.2.2016. 15:29
0
Podivljali slon u Indiji porušio 100 kuća
Podivljali slon uletio je danas u jedno selo u indijskoj državi Zapadni Bengal i uništio na desetine kuća, prestravivši mještane.

Mještani sela tvrde da je slon uništio oko 100 koliba, pišu “Nezavisne“.

Na video snimku vidi se kako slon u selu Ektiasal ruši kolibe.

Slon je ušao u selu u ranim jutarnjim satima probudivši mještane glasnom rikom.

Jedan od stanovnika sela Milan Saha je rekao da je slon “došao iz obližnje šume”.

“Uništio je mnoge kuće, a ljudi su uplašeni i bespomoćni”, kazao je on, prenio je Rojters, navodeći da niko nije povređen.

Predstavnici organizacije za zaštitu šuma navode da je riječ o ženki koja se odvojila od krda i najvjerovatnije je bila u potrazi za hranom.

Životinja nikog nije napala i očigledno je da se plaši ljudi, naveli su oni.

Na kraju je slonica uspavana, a vlasti su iskoristile kran da bi je ubacile u kamion i odvezle u specijalan park za slonove, koji je pod upravom odjeljenja za šumarstvo, navodi AP.

(Merima Druškić)

 
IndijaSlon
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.