11.2.2016. 9:32
0
Trinaest godina nakon zločina objavljeni šokantni detalji: Oteo djevojčicu, satima je silovao i mučio, a potom je zadavio
Nakon što je Levi Bellfield priznao da je ubio Milly Dowler, njena porodica je otkrila šokantne detalje posljednjih sati njenog života.

Trinaest godina nakon smrti kćerke, Bob i Sally Dowler su saznali da je 13-godišnjakinja silovana usred dana, nakon čega je 14 sati mučena, a zatim zadavljena. 

Bellfiled je kazao policiji da je oteo Milly, napao je u svom stanu, a zatim odvezao u kuću svoje majke. Silovao ju je na prtljažniku automobila, nakon čega ju je odveo na drugu lokaciju gdje su silovanje i mučenje trajali satima. Narednog dana ju je zadavio. Milly je oteta na ulici dok se vraćala iz škole u martu 2002. godine. Njeno tijelo je pronađeno u šumi u Yateley Heath. 

47-godišnji Bellfield, koji je sebi dao ime Yusuf Rahim, osuđen je na doživotni zatvor u junu 2011. godine, a zločin je priznao četiri godine kasnije. Nakon što se cimeru u zatvoru hvalio zločinom pokrenuta je istraga o tome da li je imao pomagača. Policija je prošli mjesec uhpasila muškarca za kojeg se sumnjalo da je pomagao Bellfieldu, ali je on pušten deset sati kasnije jer nije bilo dokaza koji bi ga povezali sa zločinom. 

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.