11.2.2016. 9:59
0
Rusija dopremila novi kontingent vojne pomoći Kirgistanu
Shodno bilateralnom sporazumu od prije dvije godine, Rusija je isporučila novi kontingent vojne pomoći Kirgistanu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ruski vojni teretni avion Antonov-124-100 dopremio je vojnu pomoć na Međunarodni aerodrom Manas u Bishkeku, a vojni zvaničnici koji su prisustvovali ceremoniji primopredaje su najavili i nastavak takve saradnje.

Dopremljena vojna pomoć sadrži deset opremljenih oklopnih vozila i veće količine vojne opreme.

Rusija je prošle godine Kirgistanu isporučila 500 tona vojne pomoći koja je sadržavala tenkove, artiljerijsko oružje i tehničku opremu.

Kirgistan je početkom 2014. godine najavio modernizaciju oružanih snaga i zatražio pomoć od Rusije. Ruske vlasti su obećale da će Kirgistanu donirati vojnu opremu ukupne vrijednosti do 1,1 milijardu dolara.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.