12.2.2016. 8:31
0
George Soros: Pitanje je vremena koja će se tvorevina prva raspasti, EU ili Rusija
Milijarder i investitor George Soros je poručio kako ruski predsjednik Vladimir Putin želi uništiti Evropsku uniju (EU), javlja Anadolu Agency (AA).

Soros je u najnovijem članku za "Project-syndicate" naveo kako se američki i evropski čelnici grdno varaju ako misle da im je Putin saveznik u borbi protiv teroristia ISIS-a. 

Prema mišljenju Sorosa, Putinov cilj je uništenje i dezintegracija Evropske unije te kako je preplavljivanje EU-a sirijskim izbjeglicama najbolji put da ruski lider dođe do svoga cilja. 

"Ne postoji razlog da se vjeruje kako je Putin intervenisao u Siriji kako bi pogoršao krizu, ali jednom kada je ruski predsjednik vidio priliku da dezintegriše EU, zgrabio ju je objeručke. Prikrio je prirodu svog djelovanja, govoreći o saradnji protiv zajedničkog neprijatelja, ISIS-a", naveo je Soros. 

Naglašava kako su u utrci za moći i dominacijom, EU i Rusija na suprotnim stranama.

"U utrci za opstanak na svjetskoj sceni, EU i Putinova Rusija su protivnici. ISIS je prijetnja i za EU i za Rusiju, ali ta se prijetnja ne smije precijeniti. Napadi ekstremista ne mogu se uporediti s velikom prijetnjom koja stiže iz Rusije. Rusija i EU bore se protiv vremena, pitanje je samo koja će se tvorevina prva raspasti", piše Soros u autorskom tekstu.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.