12.2.2016. 21:21
0
Islamska država nanosi štetu vrijednostima islamskog svijeta
Njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen je izjavila da je odmah potrebno provesti odluke koje su jučer donesene na sastanku u Minhenu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Odluka o prekidu sukoba treba odmah biti provedena na ulicama Halepa", istakal je njemačka ministrica.

Ministri vanjskih poslova Sjedinjenih Amreričkih Država (SAD), Rusije, Turske, Saudijske Arabije te predstavnici još 17 zemalja i Ujedinjenih nacija (UN) dogovorili su sinoć u Minhenu prekid vatre u Siriji koji bi na snagu trebao stupiti u roku od sedam dana.

Tokom obraćanja na otvorenju 52. Konferencije o sigurnosti, koja je počela danas u Minhenu, Von der Leyen je kazala kako dogovor svjetskih sila ulijeva nadu.

Naglasila je da je potrebno što prije dostaviti humanitarnu pomoć ugroženim stanovnicima u Siriji koji se nalaze pod opsadom. 

Istakla je da nije potrebno čekati sedmicama ako se, kako je kazala, želi postići mir u Siriji.

"Jednog dana ćemo vidjeti primijer i mir u Siriji, tu nadu nikada neću izgubiti", rekla je njemačka šefica diplomatije. 

Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian je na otvorenju konferencije također kazao kako ISIS nanosi štetu vrijednostima islamskog svijeta. 

"Moramo otvoreno kazati da ISIS nanosi štetu vrijednostima islamskog svijeta", istakao je Le Drian. 

U Minhenu je danas počela 52. Konferencija o sigurnosti uz učešće 30 šefova država ili vlada. Rat u Siriji, izbjeglička katastrofa i kriza evropskog sigurnosnog sistema ključne su teme dnevnog reda konferencije.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.