13.2.2016. 10:34
0
SAD: Dogovor iz Minhena je značajan, ali treba biti realiziran
Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mark Toner sinoć u Washintgonu je kazao kako je sporazum o prekidu vatre u Siriji, koji bi trebao biti primijenjen u toku sedam dana, značajan, ali da treba biti i realiziran, javlja Anadolu Agency (AA).

Toner je podsjetio na stav Rusije da će, uprkos sporazumu, nastaviti boriti protiv terorista.

"Želimo da se prestane s podrškom sirijskom predsjedniku Basharu-al Assadu", kazao je Toner.

Nakon konferencije u Minhenu, ministar vanjskih poslova SAD-a John Kerry, kazao je kako on smatra da trajni mir u Siriji neće biti postignut sve dok je Assad na vlasti. 

Glasnogovornik Toner je kazao kako je cilj dogovora iz Minhena, političkim rješenjima zaustaviti rat u Siriji.

"Postignuti dogovor je značajan, ali treba biti i primijenjen. Želimo da Rusija poduzme konkretne korake i da postupa prema dogovoru koji je postignut u posljednja tri mjeseca", rekao je Toner.

Pored toga, Toner je govorio i o proteklim napadima na redakcije novina "Yeni Safak" i "Yeni Akit" u Istanbulu. On je rekao kako su ti napadi neprihvatljivi i dodao kako su slobodni i raznovrsni mediji dio demokratskog društva i da bi "Yeni Akit" i " Yeni Safak" trebali svoje sadržaje obajavljivati bez straha.

(Anadolu Agency) 

Mark Toner
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.