13.2.2016. 10:40
0
Papa Franjo u Meksiku: Doček uz tradicionalne plesove, marijačije i hiljade građana na ulicama
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo kasno sinoć stigao je u posjetu Meksiku, javlja Anadolu Agency (AA).

Papu Franju na ulicama su dočekale hiljade građana koje je papa pozdravio iz svog papamobila. 

Pored hiljade građana koji su ga dočekali na ulicama, na aerodromu je upriličen svečani doček. Dobrodošlicu papi poželio je predsjednik Meksika Enrique Pena sa suprugom Angelicom Rivera. 

Predsjednika papu su dočekali i visoki zvaničnici, a plesači su izveli tradicionalne plesove ove zemlje. Također, dobrodošlicu papi poželjeli su i marijačiji. Planirano je da papa održi i misu u Bazilici Naše Gospe od Guadelupe, najposjećenijem marijanskom svetištu na svijetu. 

Papa Franjo je ranije ove sedmice upriličio posjetu Kubi gdje se sastao s poglavarom Ruske pravoslavne crkve, patrijarhom Kirilom.

Ovo je inače bio historijski sastanak, jer se poglavari Katoličke crkve i ruski patrijarsi nisu sastali od crkvenog raskola 1054. godine. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.